Logo
  • Placinta cu mere si aluat fraged cu iaurt

    Image

    Ingrediente

    2 galbenusuri
    100 gr zahar
    100 ml ulei
    1 lingura untura solida(cat se ia in lingura)
    1 varf cutit sare
    1 plic praf de copt
    200 ml iaurt
    500 gr faina
    2 lingurite esenta de lamaie
    Pentru umplutura:
    1 kg mere
    4 linguri zahar
    3 plicuri zahar cu scortisoara(de la Dr Oetker)
    1 lingura gris
    Decor: zahar pudra

    Incepem cu prepararea merelor, pe care le dam pe razatoarea mare, cu coaja cu tot, doar inlaturam cotoarele. Coaja are dulceata ei aparte si e pacat sa o inlaturam daca merele arata bine la exterior.
    Punem merele razuite intr-un vas, pe foc, impreuna cu zaharul, zaharul cu scortisoara si le lasam pana cand se formeaza sirop, apoi le lasam la racit.
    In functie de siropul rezultat adaugam, sau nu, gris. La mine nu a fost cazul sa adaug decat o lingura, dar daca se formeaza mai mult sirop se va mari cantitatea de gris, altfel acest sirop va umezi foaia de aluat, de jos si se va intari in timpul coacerii.
    Exista si varianta sa se adauge merele, nesupuse tratamentului termic, dar eu prefer intotdeauna aceasta varianta, pe care o prezint aici.

    Image

    Pregatim aluatul fraged pentru placinta

    Cat timp merele se racesc ne ocupam de aluat. Punem intr-un vas, galbenusurile, zaharul, uleiul, esenta si putina sare si le mixam energic pana se omogenizeaza, apoi adaugam untura si iaurtul in care am diluat praful de copt.
    Omogenizam din nou compozitia si incepem sa incorporam treptat faina.
    Ne oprim din a adauga faina, cand obtinem un aluat nelipicios si usor moale.
    Il framantam putin pe masa infainata si il lasam la odihnit 20 de minute, acoperit, pentru a nu prinde crusta la exterior.

    Asamblare si coacere placinta cu mere si aluat fraged cu iaurt si untura.

    Image

    Impartim aluatul in doua parti pe care le intindem cu ajutorul sucitorului, cat dimensiunea tavii. Tava mea a avut dimensiunea de 23/36 cm.
    Asezam prima foaie de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, intindem merele peste ea si le acoperim cu cea de-a doua foaie.
    Dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana cand foaia de deasupra se rumeneste bine.
    Lasam placinta sa se raceasca usor apoi o portionam si o pudram cu zahar.

PRAJITURI VIDEO

Image Prajituri Traditionale

Retete de la voi

Blog

Noutati

Facebook Twitter Youtube Flickr Google+